در واقع آب کلم یک خاصیت شیمیایی جالب دارد. اگر چه رنگ آن بنفش است اما با اضافه کردن اسید یا
باز به آن رنگش تغییر می کند. اسیدها رنگ آب کلم را به زرد و نارنجی تغییر می دهند و بازها رنگ آب
کلم را به آبی و سبزتغییر می دهند. با تغییر میزان اسید و باز می توان رنگ محلول را تغییر داد. در
شیمی به آب کلم و موادی شبیه آن که در محیط اسیدی یا بازی تغییر رنگ می یابند شناساگر می گویند.
آب شاه توت هم یک شناساگر شیمیایی است و با آن می توان اسید (مثلاً سرکه) یا باز (مثلاً صابون) را با
آن تشخیص داد. در آزمایش زیر این موضوع را می بینید.